Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κατά την εθιμική τάξη το Πάσχα στους Κυνοπιάστες

Με την καθιερωμένη εθιμική τάξη γιορτάστηκε κι εφέτος στους Κυνοπιάστες η πορεία του Ιησού από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα, στο Θείο Πάθος και την Ανάσταση.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων η εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας των Κυνοπιαστών, αλλά και η εκκλησία της δεύτερης ενορίας της Αγ. Κυριακής Χρυσίδας.
Στο τελετουργικό της εκκλησίας συμμετείχε η Φιλαρμονική του χωριού, η Εκκλησιαστική Χορωδία που ψάλλει κατά το κερκυραϊκό ιδίωμα, η Παιδική Χορωδία της Ενορίας και το σύνολο Βυζαντινής Ψαλτικής, αλλά και μεμονωμένοι ψάλτες.
Ο εφημέριος π. Χρυσόστομος ξεπερνάει σιγά – σιγά, το πρόβλημα με την υγεία του και επανέρχεται στα καθήκοντά του, στην άσκηση των οποίων δέχτηκε μέχρι και την Μεγ. Παρασκευή, την βοήθεια διακόνων, ιερέων και του αρχιμανδρίτη – ιεροκήρυκα π. Γαβριήλ Νικηφορίδη.

Η λιτανεία στην Αγ. Κυριακή, εξ αυτού του λόγου, ματαιώθηκε. Εκεί, ωστόσο, η εκκλησία λειτούργησε τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ιερουργούντος του παπα – Βαγγέλη Κούτρα.
Η λιτανεία την Κυριακή του Θωμά, στο εκκλησάκι της Παναγίας του Χανά, θα γίνει κανονικά, όπως κάθε χρόνο.
Μερικές φωτό αυτών των ημερών, δίνουν το στίγμα των εορτών στην ευρύτερη περιοχή των Κυνοπιαστών.

2 σχόλια:

  1. Ιόνιος Βιβλιοθήκη Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.

    Αγαπητοί φίλοι, σας κάνουμε γνωστό την ίδρυση της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του τόπου μας, και σας καλούμε να συμβάλλετε τόσο με την παρουσία σας, (https://www.facebook.com/groups/ionianlibrary/), όσο και με τον εμπλουτισμό της, με στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του πνευματικού μας πλούτου !
    Ιόνιος Βιβλιοθήκη Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή