Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ύμνοι από την Βυζαντινή Χορωδία των Κυνοπιαστών, στους Καστελλάνους Μέσης

Η Ενορία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλάνων Μέσης, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, διoργανώνουν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 6,30 το απόγευμα, στην εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα Καστελλάνων Μέσης, μια κατανυκτική
εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων, τα οποία θα αποδώσει η «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ».
Τη Βυζαντινή Χορωδία διευθύνει ο καθηγητής - πρωτοψάλτης Γρηγόρης Δραγανίγος, ενώ υμνολογικά σχόλια θα αναγνώσει ο Κώστας Κολοβός.
H ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, το απόγευμα και στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών, με διοργανωτή την τοπική Ενορία.

Η Βυζαντινή Χορωδία Κυνοπιαστών είναι ένα ακόμη φωνητικό σύνολο που ιδρύθηκε το 2012 και προστίθεται στο ήδη μεγάλο του είδους δυναμικό που διαθέτει το χωριό, καθώς λειτουργούν ακόμη:

  • Τετράφωνη μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία που διευθύνει η Σταματίνα Καρύδη
  • Παιδική Χορωδία της Ενορίας που διευθύνει η Δήμητρα Καλογεροπούλου
  • Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» που συντονίζει ο Γιώργος Ανυφαντής, ενώ πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της η Νεανική Γειτονία, ένα ολιγομελές σχήμα που αποδίδει μόνο τοπικά παραδοσιακά τραγούδια. Το σχήμα αυτό διδάσκει και διευθύνει η Αρτεμις Πουλημένου.
Πέραν αυτών, πολλοί Κυνοπιαστινοί άνδρες και γυναίκες συμμετέχουν σε διάφορες εκτός χωριού Χορωδίες όπως, η Χορωδία Κέρκυρας, η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας, η Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος», η Χορωδία του ΟΤΕ, η Χορωδία «Θ. Φλαγγίνης» και σε διάφορες ακόμη εκκλησιαστικές χορωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου