Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τραγούδια της άλλης Κέρκυρας από τη ΓΕΙΤΟΝίΑ στη Λευκάδα

Στίχοι, ρυθμοί και μελωδίες της χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της υπαίθρου Κέρκυρας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στην πόλη της Λευκάδας

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τραγουδιών από τη χιλιόχρονη λαϊκή μουσική παράδοση της υπαίθρου Κέρκυρας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λευκαδίτες, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πίσω από την κεντρική πλατεία της πόλης της Λευκάδας.
Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών Κέρκυρας «ΓΕΤΟΝίΑ», θα αποδώσει τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της αγροτικής ζωής (του ελαιώνα κλπ.), της τάβλας, ακριτικά και παραλογές από τη βυζαντινή περίοδο και τραγούδια των τοπικών πανηγυριών.
Tον 20μελή Πολυφωνικό Χορό, συνοδεύουν στην κιθάρα ο Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπεζερής και ο Δημήτρης Μεταλληνός, στο βιολί ο Σωτήρης Ραυτόπουλος και στο ακκορντεόν ο Κωστής Γλυκιώτης ενώ συντονίζει όπως πάντα ο Γιώργος Ανυφαντής.
Τη λαογραφική έρευνα και παρουσίαση των τραγουδιών κάνει ο Στέφανος Πουλημένος.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο SEVEN FESTIVAL που, κλείνοντας τον 5ο χρόνο λειτουργίας του, φιλοδοξεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά του σ’ όλα τα Ιόνια Νησιά, με πρώτο βήμα στη Λευκάδα.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία Ι.C.E. της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

1 σχόλιο:

  1. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση της Λευκάδας,
    η οποία όπως πάντα θεωρείται δεδομένη.
    Τέτοιες συμμετοχές προάγουν το Χωριό μας,
    την Κέρκυρα και κυρίως αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση.
    Πάντα τέτοια! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή