Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στους Κυνοπιάστες

Το παιδικό βιβλίο «Η φαντασία δημιουργεί ιστορία» της φιλολόγου Ελένης Ρένεση, παρουσιάζεται το ερχόμενο Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στις 6.30΄ το απόγευμα, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών.
Την παρουσίαση, που γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, θα συντονίσει ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών ενώ για το βιβλίο – παραμύθι, θα μιλήσουν:
  • Ο Στέφανος Παπαδόπουλος, δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών
  • Η Κατερίνα Καρύδη, δασκάλα του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Κέρκυρας και
  • Η Ελένη Ρένεση, φιλόλογος και συγγραφέας του βιβλίου.
Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο Γραμματέας της Εστίας Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών – πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος.
Το παραμύθι θα ζωντανέψουν παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών, με το θεατρικό του.

Για την παρουσίαση συμπράττουν Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, η Εστία Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών "Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής" και οι εκδόσεις «Ωρίωνας"

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Το παραμύθι μας ταξιδεύει με νοσταλγικό τρόπο στις εποχές που οι γιαγιάδες και οι παππούδες έλεγαν ιστορίες στα εγγόνια τους. Σε αυτό περιγράφεται η ιστορία ενός βυρσοδέψη από την Άμφισσα, του Θωμά του Φαντασιόπληκτου που έπλαθε με το μυαλό του μύθους που ποιος ξέρει αν όντως ήταν αληθινοί… και που σήμερα αναβιώνουν με διάφορα δρώμενα δημιουργώντας ιστορία. 
Μέσα από τα μάτια της  Ελενίτσας, ενός ονειροπόλου κοριτσιού που από τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, ταξιδεύει στα έθιμα, τις αξίες και την απλότητα που λείπει από την εποχή μας, ακούγοντας την ιστορία γεμάτη μυστήριο οι μικροί μας αναγνώστες μαθαίνουν για την τέχνη της βυρσοδεψίας με έναν τρόπο πιο διασκεδαστικό. 
Το παραμύθι διαθέτει παράρτημα δημιουργικής γραφής για να εξοικειωθούν τα παιδιά με αυτά που έμαθαν και να εκφράσουν τους προβληματισμούς  τους, τις σκέψεις  τους και γιατί όχι να γράψουν με βοηθό τη φαντασία τους το δικό τους παραμύθι. 
Το παραμύθι στηρίχθηκε στο ιστορικό – ερευνητικό βιβλίο της συγγραφέα «Η παραδοσιακή βυρσοδεψία στην Άμφισσα, 18ος-20ος αι.» και ενδείκνυται ως εκπαιδευτικό project σχετικά με τα φθίνοντα παραδοσιακά επαγγέλματα στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας στα Δημοτικά σχολεία που επιθυμούν μια τέτοια δράση.
 Όποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί μπορεί σε αρκετά βιβλιοπωλεία ή διαδικτυακά στις εκδόσεις Ωρίωνας στο www.orionasbooks.gr  και στο τηλέφωνο 2310 534760. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου