Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η (αγριο)φράουλα Κυνοπιαστών, στο Ελληνικό – Κερκυραϊκό πρωινό.

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΝΕΑΡΗ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΛΛΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα, καθιέρωσης της (αγριο)φράουλας Κερκύρας, που παράγεται εδώ και αιώνες στη Χρυσίδα των Κυνοπιαστών, ως διακριτού τοπικού προϊόντος, έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στο Corfu Palace. Eκεί, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΄Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Δίκτυο «Η Κέρκυρα Παράγει», η Ε.Ε. της UNESCO, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και με τη συμμετοχή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσιάστηκε η κερκυραϊκή εκδοχή το Ελληνικού Πρωινού, που προτείνεται από φέτος να εισαχθεί σε ξενοδοχεία του νησιού μας, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις εστίασης.
Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Χονδρογιάννης, παρουσιάζοντας τα τοπικά προϊόντα που προτείνεται να περιληφθούν στο Ελληνικό – Κερκυραϊκό Πρωινό, αναφέρθηκε και στην μαρμελάδα από (αγριο)φράουλα Κυνοπιαστών που – όπως είπε – συνδυάζεται με γιαούρτι, πανακότα και διάφορα αρτοσκευάσματα, προσφέροντας την ξεχωριστή γεύση με το μοναδικό της άρωμα.
Την (αγριο)φράουλα Κερκύρας προωθεί τελευταία, μεθοδικά και επίμονα η Κυνοπιαστινή της Χρυσίδας, νεαρή μηχανικός Έλλη Τσαγκαροπούλου, συνεχίζοντας την μακρά οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή του εξαιρετικού αυτού προϊόντος, με τη βοήθεια πάντα της οικογένειάς της, αξιοποιώντας τώρα τις συνθήκες και τις δυνατότητες της εποχής.
Η ΄Ελλη Τσαγκαροπούλου, καταστρώνει σχέδια επέκτασης – με σύγχρονους όρους – της καλλιέργειας της ξεχωριστής ποικιλίας της γνωστής διεθνώς (αγριο)φράουλας με την επιστημονική ονομασία Fragaria Vesca, έτσι ώστε να της δοθεί η δυνατότητα αύξησης της παραγωγής του προϊόντος με προοπτική παρασκευής τυποποιημένης μαρμελάδας και λικέρ αλλά και ενός ειδικού τύπου ζελέ, κατάλληλου για την ζαχαροπλαστική.
Ο βετεράνος ζαχαροπλάστης, πατέρας της Έλλης, ο Χρύσανθος Τσαγκαρόπουλος, θα έχει ασφαλώς να καταθέσει ενδιαφέρουσες ιδέες για την αξιοποίηση της (αγριο)φράουλας στην ζαχαροπλαστική.
Εμείς δεν έχουμε παρά να χαιρετήσουμε τις παραγωγικές πρωτοβουλίες της Έλλης, και να της ευχηθούμε επιτυχία στο πρωτοποριακό της εγχείρημα.
Η Εστία Κυνοπιαστών και η εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» με χαρά θα προβάλλει κάθε βήμα προς την επίτευξη των υψηλών της στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου