Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών στο πάλκο της Άνω Πλατείας, επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία

Την ανοδική πορεία που καταγράφει η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών επιβεβαίωσε η τρίτη κατά σειρά συναυλία της μπάντας της, στο πάλκο της Ανω Πλατείας στην πόλη της Κέρκυρας, στο πλαίσιο του προγράμματος συναυλιών που οργανώνει τέτοια εποχή η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά).

Την μπάντα διηύθυνε εκεί για πρώτη φορά, ο νέος αρχιμουσικός Σπύρος Νίκας, καθώς τις δύο προηγούμενες είχε διευθύνει ο πρόσφατα εκλιπών, επί 34 χρόνια  αρχιμουσικός της, αξέχαστος Γιώργος Αρκούδης.

Ο νέος μαέστρος, έδωσε στη συναυλία αυτή το δικό του στίγμα, τόσο στην επιλογή και διαμόρφωση του προγράμματός της, όσο και στον τρόπο και το ύφος της εκτέλεσης των έργων που περιλάμβανε. Επρόκειτο για γνωστά έργα διακεκριμένων συνθετών από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Στα δύο από τα πρώτα έχει τη συμβολή του ο αρχιμουσικός της Παλιάς Φιλαρμονικής Σπύρος Προσωπάρης, καθώς εκτελέστηκαν σε δική του διασκευή, ενώ μια επιλογή έργων του Μ. Χατζιδάκι, φέρει την σφραγίδα του Σπ. Μαυρόπουλου.
Τέλος, η μπάντα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών απέδωσε για πρώτη φορά τον παραδοσιακό κερκυραϊκό χορό «Κάτω στον Αη Γιώργη» σε ενοργάνωση του μαέστρου της Φιλαρμονικής Σκριπερού, Σπύρου Ρουβά.

Η συναυλία, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολυπληθούς κοινού, που χειροκρότησε θερμά την εκτέλεση του συνόλου  του προγράμματός της, που ήταν, κατά γενική ομολογία, υψηλής ποιότητας.

Ο μαέστρος Σπύρος Νίκας εμφανώς συγκινημένος για την πρώτη του είδους και απόλυτα επιτυχημένη εμφάνιση της μπάντας, δέχτηκε τα συγαρητήρια τόσο της διοίκησης της Φιλαρμονικής δια του Προέδρου της Αντώνη Ν. Πουλημένου, όσο και πολλών εκ των παρισταμένων, όπως του Αρχιμουσικού της ΦΕΚ, Σπύρου Προσωπάρη, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Θωμά Σούλου, του πρώην Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και πολλών άλλων.


Μετά τη λήξη της συναυλίαςη μπάντα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστώνσυγκροτήθηκε σε τακτικό σχηματισμό και κατευθύνθηκε στις έδρες των Φιλαρμονικών «Παλαιάς» και «Μάντζαρος» όπου απέδωσε τιμές για την ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασία που αναπτύσσουν τελευταίαστην προσπάθεια παραπέρα αναβάθμισης του μουσικού της έργου.
Και αυτή η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, συνιστά τολμηρή και αποφασιστική εξωστρεφή κίνηση, που την προβάλλει ως δυναμικό μουσικό σώμα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας και αξίζει πραγματικά, τα συγχαρητήρια, την ενθάρρυνση και την – με κάθε τρόπο – ενίσχυση όλων μας.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Θωμάς Ανυφαντής και τον ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου