Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στους Κυνοπιάστες, η 73η επέτειος του ΟΧΙ


Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάστηκε στους Κυνοπιάστες, η 73η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στις 10 το πρωί, εψάλη δοξολογία στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσας, από τον εφημέριο της ενορίας Κυνοπιαστών π. Χρυσόστομο και τον Κερκυραίο (από τους Αγ. Δέκα) ηγούμενο της Ι.Μ. Ταξιαρχών Αιγίου, Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Πουλή, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θωμά Σούλου, του Προέδρου της Εστίας Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών Γιώργου Ανυφαντή, του πρώην Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων του χωριού.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Ανθή Κυρτσόγλου.
Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στους Εθνικούς Αγώνες, όπου κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Αντώνης Πουλημένος, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Ιστορίας & Πολιτισμού, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και μαθητές - εκπρόσωποι του σχολείου.
Ακολούθησε μικρή παρέλαση των μαθητών του σχολείου και της μπάντας της Φιλαρμονικής, που διηύθυνε ο αρχιμουσικός Σπύρος Νίκας, στον κεντρικό δρόμο του χωριού. 
Γονείς και κοινό, χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και το μουσικό σώμα, ευχόμενοι Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου