Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Εξαιρετική βραδιά για 25 Κυνοπιαστινούς, με γίδα βραστή για… τη «φτώχεια που θέλει καλοπέραση»!

Υπακούοντας στην παλιά λαϊκή ρήση που λέει ότι «η φτώχεια θέλει καλοπέραση!» εικοσιπέντε (25) Κυνοπιαστινοί βρήκαν το βράδυ της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015, για μια ακόμη φορά, τον τρόπο να την κάνουν πράξη.
Ο ευρηματικός της παρέας (ονόματα δε λέμε…) πήρε την πρωτοβουλία για την κατά καιρούς σύναξη, με φαγητό στο οποίο δεν λέει κανείς ΟΧΙ.
Γίδα βραστή ήταν η πρόταση που σε χρόνο – ρεκόρ υλοποιήθηκε από την εθελοντική ομάδα,  με την αγορά, την λεπτομερή προετοιμασία και το μαγείρεμά της σε αυτοσχέδια «φου – φου» που, προς το τέλος του βρασμού, αντικαταστάθηκε από απλά ξύλα κάτω από την πυροστιά, όπου αναπτύχθηκε δυνατή φωτιά.


Στο τραπέζι που φιλοξενήθηκε στην κατάλληλη αίθουσα, υπήρχαν όλα τα τοπικής παραγωγής σαλατικά της εποχής, τυριά, ψωμί ολικής άλεσης, σύσπορο, ζεστοψημένο και άφθονο ντόπιο κόκκινο κρασί.
Η αχνιστή σούπα με τη βραστή γίδα, μοιράστηκε πλουσιοπάροχα στα βαθιά πιάτα, ιδιοκτησίας πλέον της άτυπης αυτής ομάδας Κυνοπιαστινών, και οι μετέχοντες απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά με τα νόστιμα εδέσματα, χωρίς τυπικότητες, πολύ κέφι και παραδοσιακά συμμετοχικά τραγούδια.
Και το κόστος; Ασήμαντο! 
Μοιρασμένο «ρεφενέ» σε όλους.  
- Και έπεται συνέχεια…






1 σχόλιο: