Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Στο Μέγαρο Μουσικής με τη Συμφωνική της ΕΡΤ, ο Κυνοπιαστινός Τρομπετίστας Σπύρος Αρκούδης

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, οι Κυνοπιαστινοί συγγενείς και φίλοι είδαν στην τηλεόραση της ΕΡΤ, την περασμένη Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, τον Σπύρο Αρκούδη του Σωκράτη, (φωτο δεξιά) να συμμετέχει στην Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στη συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για το νεαρό τρομπετίστα που ξεκίνησε από τη Φιλαρμονική του χωριού του, έκανε λαμπρές μουσικές σπουδές και τώρα δρέπει τους καρπούς των κόπων του.
Συγκεκριμένα, ο Κυνοπιαστινός τρομπετίστας Σπύρος Αρκούδης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών με δάσκαλο τον Γιώργο Αρκούδη και συνέχισε στο Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” (τάξη Σωκράτη Άνθη), από όπου πήρε Δίπλωμα Τρομπέτας με Άριστα το 2007. Το 2003 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το 2006, μέσω του προγράμματος “Erasmus”, παρακολούθησε μαθήματα τρομπέτας στην Ακαδημία του Φράιμπουργκ με καθηγητές τους Anthony Plog και Ewald Antoni. Το 2007 έγινε δεκτός στην Ακαδημία του Ανόβερου, στην τάξη τρομπέτας του Jeroen Berwaerts, όπου το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας σε Ελλάδα και Γερμανία με καθηγητές τους Timofei Dokshizer, Reinhold Friedrich, Hans Gansch, Frits Damrow, Chris Martin, Bo Nilsson, Stefan Schulz και μουσικής δωματίου με τους Jonas Bylund, Jens Björn-Larsen, Ben van Dijk, Fred Mills, Walter Hilgers και Jay Friedman.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής) και το εξωτερικό (Orchester der Staatsoper Hannover, Nordwestdeutsche Philharmonie και Bremer Philharmoniker).
Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου με τους Ionian Brass Quintet, Ionian Brass Ensemble και Aeolos Brass Quintet και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστήμιου.
-       - Πάντα επιτυχίες Σπύρο και μη ξεχνάς τον τόπο σου και την αφετηρία σου!

1 σχόλιο:

  1. Η μέχρι τώρα διαδρομή και εξέλιξη του συγχωριανου μας μουσικού Αρκουδη Σπύρου του Σωκράτη, επιβεβαιώνει το ταλέντο που φάνηκε ότι διέθετε από τα πρώτα του βήματα στην Φιλαρμονικη του Χωριού μας, σε συνδυασμό και με τον εξαιρετικό χαρακτήρα του.
    Εκτός από τα συγχαρητήρια, έχει τις ευχές μας και για πολλές άλλες επιτυχίες, κάτι που άλλωστε θεωρείται δεδομενο.
    Πάντα τέτοια Σπύρο. ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή