Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τραγούδια της παράδοσης από τη "ΓΕΙΤΟΝίΑ" στον Άη Προκόπη (30/7) και στον Άη Μαθιά (9/8)

Αντιπροσωπευτικές επιλογές από τα τραγούδια της πλούσιας και χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, θα παρουσιάσει σε δύο ακόμη εμφανίσεις του, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "ΓΕΙΤΟΝίΑ".
Η πρώτη είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στη γειτονιά "Μαμαλάτικα" του Άη Προκόπη και η δεύτερη την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, στο κεφαλοχώρι του Άη Μαθιά, στις 9 το βράδυ.
Και στις δύο εμφανίσεις της, η ΓΕΙΤΟΝίΑ θα αποδώσει τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της αγροτικής ζωής, της τάβλας, ακριτικά και παραλογές, αστικά τραγούδια του 19ου αιώνα καθώς και τραγούδια των πανηγυριών της Κέρκυρας.
Οι δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Προκοπίου και Αγίου Ματθαίου, αντίστοιχα, είναι ανοικτές και ελεύθερες για όλους.
Τη "Γειτονία" συντονίζει, όπως πάντα, ο Γιώργος Ανυφαντής και παρουσιάζει ο Στέφανος Πουλημένος, ενώ στα παραδοσιακά μουσικά όργανα, συνοδεύουν οι: Θοδωρής Καρύδης και Σωτήρης Ραφτόπουλος στο βιολί,  Σπύρος Μερτύρης και Δημήτρης Μεταλληνός στην κιθάρα και Κωστής Γλυκιώτης στο ακκορντεόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου