Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκυρος, δημοφιλής και με υψηλή επισκεψιμότητα απ’ όλον τον κόσμο, ο ιστότοπος «Εστία Κυνοπιαστών»

Συμπληρώθηκε σήμερα (28 Σεπτ. 2012) ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας του ιστότοπου «ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ», που αποδεδειγμένα πλέον, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση, όχι μόνον των ανά τον κόσμο Κυνοπιαστινών αλλά και πολλών φίλων του χωριού μας, στην Κέρκυρα, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο και σε πολλές χώρες απ’ όλες τις ηπείρους του πλανήτη.
Η ιστορία, ο πολιτισμός του χωριού, τα μνημεία του, οι σημαντικές προσωπικότητες που γεννήθηκαν σ’ αυτό, αλλά και η ζωή και δράση των τοπικών φορέων και της μικρής μας κοινωνίας σήμερα, έδωσαν την αφορμή για περισσότερες από 100 αναρτήσεις, με απόλυτα έγκυρα κείμενα, γεμάτα ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία, που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σύγχρονο και παλιό, μέρος του οποίου έχει πλέον ιστορικό και συλλεκτικό χαρακτήρα.


Η επισκεψιμότητα του ιστότοπου της ΕΣΤΙΑΣ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ, ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες μας. Ενώ αρχικά υπολογίζαμε μια επισκεψιμότητα της τάξης των 1.500 επισκεπτών το μήνα, δηλαδή 18.000 το χρόνο, ο μετρητής κατέγραψε τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό των 32.158 επισκετών! 
Μια επίδοση που δεν την συναντά εύκολα κανείς, σε ιστότοπο ενός χωριού, ακόμη και πολύ μεγαλύτερων από τους Κυνοπιάστες.

Η στατιστική καταγραφή του Blogger στον κατάλογο των 10 χωρών από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες, μιλά από μόνη της, για την εμβέλεια και το ενδιαφέρον του ιστοτόπου μας. 
Ιδού τα αναλυτικά στοιχεία (πίνακας δεξιά):
Σημειώνουμε ότι πέραν των πρώτων δέκα του πίνακα, έχουμε επισκέπτες και από δεκάδες άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ν. Κορέα, η Ταϋλάνδη, το Μαρόκο, η Συρία, η Τουρκία, η Αλβανία κ.α.
Με τον αυτόματο δε μεταφραστή της Google, τα αναρτώμενα κείμενα μπορούν να μεταφραστούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, στη γλώσσα επιλογής του επισκέπτη και μάλιστα με πιστότητα που ξεπερνά το 80%.
Aλλά οι επισκέπτες μας, ντόπιοι, Ελληνες και ξένοι, αποτελούν με τις επιλογές τους, και το βαρόμετρο του ενδιαφέροντος των θεμάτων και των σελίδων που έχουμε αναρτήσει. Η στατιστική καταγραφή τoυ Βlogger της Google, αποτυπώνει εύγλωττα το ενδιαφέρον αυτό. 
Ιδού τι αποκαλύπτει:

Στα στοιχεία αυτά βλέπουμε στις μεν σελίδες, να έρχεται πρώτη σε επισκεψιμότητα η Σελίδα «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ», και να ακολουθούν "ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ", "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" κλπ., εις δε τα επιμέρους θέματα των ξεχωριστών αναρτήσεων, πρώτο σε επισκεψιμότητα, επί πολλούς μήνες, έρχεται θέμα που αναφέρεται στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών (Χριστουγεννιάτικη συναυλία που διηύθυνε ο υπαρχιμουσικός Σπύρος Ανυφαντής), δεύτερο αυτό που αναφέρεται στην περιπατητική διαδρομή Κυνοπιάστες – Αη Προκόπης (μονοπάτι Edward Lear) και τρίτο, Τα παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας, που αποδίδει, προωθεί και διαδίδει ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών.



Σημαντική συμβολή στην προώθηση του ιστότοπου ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ, έχουν και οι Κυνοπιαστινοί χρήστες του FACEBOOK, που αναρτούν συχνά θέματα τα οποία έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον, αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητά του. Συμβολή έχουν επίσης και τακτικοί αναγνώστες μας - όχι μόνο Κυνοπιαστινοί - που διαθέτουν δικά τους Bloggs και έχουν επιλέξει να προβάλλουν αυτόματα, κάθε νέα ανάρτησή μας. Όλους αυτούς , θερμά τους ευχαριστούμε.
Η απήχηση και η εκτίμηση που απολαμβάνει μεταξύ των αναγνωστών της η ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ, αποτυπώνεται σε μερικά από τα σχόλια - μηνύματά τους, που ενδεικτικά παρουσιάζουμε:

Συνολικά για τον ιστότοπο και τους Κυνοπιάστες (μιά κρίση από το Μάλμο της Σουηδίας)

"Αγαπητέ Στέφανε,
Έχω ανακαλύψει μόλις το blog σας για τους Κυνοπιάστες. 
Είμαι η Σουηδή κυρία που έχω αποκτήσει ένα σπίτι στους Κυνοπιάστες και συχνά περνώ από το καφενείο και την πλατεία του χωριού.
Δεν καταλαβαίνω πολλά ελληνικά, αλλά είδα πολύ ωραίες φωτογραφίες από τους Κυνοπιάστες, στο πολύ ενδιαφέρον blog σας!
Στην οικογένειά μου αρέσει πραγματικά η Κέρκυρα, ο λαός της Κέρκυρας και το χωριό της Kυνοπιάστες και, φυσικά, το σπίτι στο χωριό μας, δίπλα στον Τάσο και τη Μαρία από την Αθήνα.
Ήρθα για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, στις αρχές της δεκαετίας του '80 και από τότε είμαι τακτική επισκέπτης.
Η κόρη μου και η φίλη της πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου στο χωριό και είχαν ένα φανταστικό χρόνο. Έχουν κάνει πολλούς φίλους στο χωριό και φίλους σας στο Facebook...

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Christina McCollum
Malmo, Sweden

Για το θέμα: Ζωντανά τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις των Κυνοπιαστών
Πολύ ωραία φωτο-στιγμιότυπα! Είναι μία ζωντανή κοινότητα παραδόσεων, συμμετοχικότητας, συλλογικότητας, τέχνης, μουσικής, πολιτισμού. Μπράβο σας.
Ρεγγίνα


Για το θέμα: Νέες εκδοχές για την ιστορία και το όνομα των Κυνοπιαστών 
Όποια και αν είναι η πραγματική εκδοχή του ονόματος των Κυνοπιαστών, η ανάγνωσή του και μόνο είναι απόλαυση!!! Και η φωτό στην κορυφή, απλά υπέροχη!!! Μπράβο
Μαρία Κ.

Για το θέμα: Η Ιστορία του Δημοτικού Σχολείου των Κυνοπιαστών
"Ως ένας εκ των αναρίθμητων μαθητών αυτού του Σχολείου αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον μικρότερο συμμαθητή και εκλεκτό φίλο Στέφανο Πουλημένο, για το άρτιο και εμπεριστατωμένο άρθρο του, το δημιούργησε, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους τους μεγαλύτερους, συνομήλικες και μικρότερους απόφοιτους αυτού του περίφημου Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών, που έδωσε στην κοινωνία σωστούς ανθρώπους, αρκετοί δε εξ' αυτών διέπρεψαν και διαπρέπουν στους τομείς που επέλεξαν να σταδιοδρομήσουν.
Ευχαριστούμε καλέ μου φίλε Στέφανε, που είσαι εκεί και προάγεις την ιστορία και τον πολιτισμό (και όχι μόνο) του χωριού μας".

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σούλος


Για το θέμα: Κυριακάτικος περίπατος στο μονοπάτι Κυνοπιάστες - Αγ. Προκόπιος
"Αλλη μια συναρπαστική γωνιά της πατρίδας μας !"
Αγις 


Για το θέμα: Νέο μυθιστόρημα του Κυνοπιαστινού συγγραφέα Φίλιππου Φιλίππου "Ο ερωτευμένος Ελύτης"
"Φαίνεται να είναι πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο καθώς προσεγγίζει μια άγνωστη πλευρά του μεγάλου Ποιητή σε χρόνια της πρώτης αυθεντικότητας και της "ζύμωσης" στην ψυχή του και τη σκέψη του των επόμενων μεγάλων έργων του. Κάποιες "ατμόσφαιρες" εδώ και κάποιες εικόνες πιθανότατα έγιναν μερικές από τις Αιώνιες Λέξεις του. Φαντάζομαι ότι το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Κέρκυρας..." 
Ρεγγίνα 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου