Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους Κυνοπιάστες



Γεμάτες εκδηλώσεις, εκκλησιαστικού και μουσικού κυρίως περιεχομένου, ήταν και φέτος οι μέρες των Χριστουγέννων στους Κυνοπιάστες.
Η Παιδική Χορωδία της Ενορίας των Κυνοπιαστών είχε συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο χωριό και στην πόλη, η Εκκλησιαστική Χορωδία, έδωσε το μελωδικό «παρών» με τοπικό ηχόχρωμα, ανήμερα των Χριστουγέννων και τη δεύτερη μέρα στους Κυνοπιάστες, η Σχολή Εγχόρδων της Ενορίας παρουσίασε δείγμα της προόδου των μαθητών της, ο Βυζαντινός Χορός απέδωσε χριστουγεννιάτικους ύμνους, η Φιλαρμονική των Κυνοπιαστών σε δύο τμήματα, «έπαιξε» τα κάλαντα σε όλα τα σπίτια του χωριού, ενώ το τελευταίο Σάββατο της χρονιάς, η Φιλαρμονική σε συνεργασία με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «Γειτονία», ερμήνευσαν εορταστικές μελωδίες και τραγούδια της αγάπης.
Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στη θεία λειτουργία, στην εκκλησία της Παναγίας, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, που σε χαιρετισμό του, μίλησε με θερμά λόγια για τους Κυνοπιάστες, την τοπική ενορία και τον εφημέριό της.

Τηλεοπτική παραγωγή

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η «Γειτονία» συνέπραξε με το Corfu Channel, στην παραγωγή και παρουσίαση εορταστικού προγράμματος με παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας. Η παραγωγή προβλήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα της γιορτής, με πολύ υψηλούς  – όπως διαπιστώθηκε – δείκτες τηλεθέασης και πολλά επαινετικά σχόλια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου