Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Νέα Διοίκηση στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών – Πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Αντώνης Πουλημένος


Συγκροτήθηκε σε Σώμα, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, που εκλέχτηκε στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου 2012.
Πρόεδρος αναδείχτηκε, για τρίτη συνεχή θητεία, ο Αντώνης Ν. Πουλημένος (φωτο).
Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Ν. Παπαδόπουλος
Γραμματέας ο Σπύρος Α. Πουλημένος
Ταμίας ο Κωστής Σπ. Γλυκιώτης
Έφορος ο Θανάσης Θ. Παϊπέτης και
Μέλη οι Δημήτρης Σπ. Ζερβός και Ηλίας Χ. Μακρής.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο έχει διετή θητεία (περίοδος 2013 – 2014) και καλείται ν΄ αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η ολοκλήρωση του - υπό ανακατασκευή - κτιρίου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, ο εξοπλισμός και η λειτουργία της νέας της σύγχρονης στέγης, η οικονομική δυσχέρεια που την έχει φέρει στη δυσκολότερη φάση των τελευταίων δύο 10ετιών και άλλα οργανωτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ευχές στο μαέστρο

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, στην τελευταία εκδήλωση του 2012, που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, ευχήθηκε μεταξύ άλλων, στον επί τρεις και πλέον 10ετίες μαέστρο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Γιώργο Αρκούδη, που περνά τελευταία, μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, «ν’ αντέξει τη δοκιμασία και να γυρίσει υγιής στο σπίτι του».

Τελικά, δεν άντεξε τη δοκιμασία
Συμπλήρωση με δραματικό φινάλε (απόγευμα Παρασκευής  4 Ιανουαρίου 2013)

Η τραγική είδηση της απώλειας του αγαπητού μας Μαέστρου έχει παγώσει την κοινωνία του χωριού και ευρύτερα τους μουσικούς κύκλους του νησιού. Ο Γιώργος Αρκούδης δεν άντεξε την σκληρή δοκιμασία και και το μεσημέρι (της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου) άφησε την τελευταία του πνοή στο  Νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" στην Αθήνα.
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω και ψάχνω να δω αν αληθεύει, μένοντας με την ελπίδα της διάψευσης. Αλλά μάταια. Η είδηση επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΚΟΥΔΗΣ πορεύεται ήδη στους δρόμους της αιωνιότητας, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό. 
Χάσαμε το δάσκαλο, το μαέστρο, το συγχωριανό, το συγγενή, το φίλο, το γείτονα, τον δικό μας άνθρωπο. Τον άνθρωπο που σφράγισε με την παρουσία του, τη δράση και το έργο του, για 46 χρόνια τα μουσικά πράγματα στους Κυνοπιάστες, με σημαντική παρουσία και στην πόλη και το νησί μας.
Οι πρώτες μη επισημες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τον αποχαιρετήσουμε το μεσημέρι της Κυριακής των Φώτων, στην εκκλησία της Παναγίας όπου για περισσότερα από 30 χρόνια διηύθυνε πάντα τέτοια μέρα, τη Φιλαρμονική του χωριού, στις εορταστικές της μελωδίες. 
Στην μνήμη του αγαπημένου μας μαέστρου παρουσιάζουμε ένα από τα τραγούδια της αυγουστιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής μας, του 2010, που διηύθυνεο ίδιος. Τίτλος του τραγουδιού "Σαν ξημερώνει Κυριακή"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου