Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τα εκλογικά αποτελέσματα στους Κυνοπιάστες

Χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις από το γενικό αποτέλεσμα του βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαϊου 2012, κατέληξε η καταμέτρηση των ψήφων στα τρία εκλογικά τμήματα των Κυνοπιαστών. Οι εκλογές διεξήχθησαν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, παρά τη λειψή συγκρότηση των Εφορευτικών Επιτροπών και με απουσία εκλογικών αντιπροσώπων των κομμάτων, που σε άλλες εποχές ήταν "το άγρυπνο μάτι" της εκλογικής διαδικασίας.
Το συνολικό αποτέλεσμα και στα τρία εκλογικά τμήματα των Κυνοπιαστών έχει ως εξής:

Εγγεγραμμένοι 1.783, ψήφισαν 1.085, άκυρα - λευκά 28, έγκυρα 1.057 και έλαβαν:
Γράφημα: εφημερίδα Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit poll στα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια προκάλεσε γενική έκπληξη και οι κάτοικοι του χωριού έμειναν στην πλειονότητά τους στα καφενεία ή στα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, στο νομό και στη χώρα.

Ο Πολυφωνικός Χορός των Κυνοπιαστών

Ο Πολυφωνικός Χορός των Κυνοπιαστών "Γειτονία", δεν έχασε την προγραμματισμένη κυριακάτικη πρόβα του και περί τις 10 το βράδυ, τα μέλη του κατέβηκαν από τα Δαφνάτικα στον κεντρικό δρόμο και στην πλατεία του χωριού, όπου με συντονιστή πάντα το Γιώργο Ανυφαντή, τραγούδησαν το παραδοσιακό κερκυραϊκό τραγούδι "Το Μάη αποφάσισα", δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά, κάτι ασυνήθιστο για τα εκλογικά δεδομένα του χωριού και του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου