Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Στη χειμερινή περίοδο προετοιμασίας ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία"

Με πανηγυρικό τρόπο μπήκε στη χειμερινή περίοδο προετοιμασίας,  την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία". Καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον τις πρόβες στον κήπο του σπιτιού του Στέφανου Πουλημένου, αυτές θα γίνονται, για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο, στο σπίτι της Αννας Δαφνή, που με χαρά ανέλεβε τα της φιλοξενίας, όντας βεβαίως και η ίδια μέλος της "Γειτονίας".
Για να "γιορτάσουν" την είσοδο στην χειμερινή περίοδο, τα μέλη της "Γειτονίας" ετοίμασαν φαγητά και τα έφεραν μαζί με άφθονο αγνό και ποιοτικό ντόπιο κρασί, έτσι που μετά την πρώτη πρόβα, τα πράγματα εξελίχτηκαν σε μια βραδιά που γέμισε μεγάλη χαρά όλους τους συμμετέχοντες αλλά και συγκίνηση στην οικοδέσποινα Αννα Δαφνή.
Κι όπως ήταν φυσικό, τα δικά μας τραγούδια, είχαν κυρίαρχη θέση, χωρίς όμως να περιοριστούν σ' αυτά, ενώ τον τόνο στην γιορταστική βραδιά έδωσαν ο συντονιστής της "Γειτονίας" Γιώργος Ανυφαντής τραγουδώντας με το δικό του μοναδικό μελωδικό χρώμα και οι Γιώργος Χονδρογιάννης (Μπεζερής) και Δημήτρης Μεταλληνός που συνόδευσαν στην κιθάρα.
Σημειώνεται ότι κατά τη θερινή περίοδο, αυτής της πρώτης χρονιάς ύπαρξης του Πολυφωνικού Χορού των Κυνοπιαστών, του μοναδικό πλέον σε χωριό της Κέρκυρας αυτού σχήματος, ήταν στην κυριολεξία περιζήτητο.
Ετσι, η "Γειτονία" συμμετείχε:
  • Στην εκδήλωση για τους Επτά Κυνοπιαστινούς Συγγραφείς και Ποιητές, στα Δαφνάτικα Κυνοπιαστών, στις 7 Αυγούστου.
  • Σε συνάντηση Πολυφωνικών Συγκροτημάτων που οργάνωσε ο ΄Ομιλος "Λαοδάμας" στο θέατρο του Μον Ρεπό, στις 27 Αυγούστου.
  • Στη γιορτή Κρασιού και Πολιτισμού στον Αρίλα Μαγουλάδων.
  • Στο στρώσιμο του κρεβατιού της νύφης Χριστίνας Κεφαλλωνίτη, στο Γαστούρι, όπου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια του γάμου.
  • Σε ειδική εκδήλωση για το πολυφωνικό τραγούδι και τα λαϊκά δρώμενα στην ύπαιθρο Κέρκυρα, που οργανώθηκε στον "Αμπελώνα" στο Τρίκλινο.Και
  • Σε γυρίσματα της δημοφιλούς εκπομπής με τη Μάγια Τσόκλη, στους Κυνοπιάστες, που θα προβληθούν από την ΝΕΤ. Η Μάγια Τσόκλη περιηγήθηκε το χωριό και κατέγραψε με το συνεργείο της και στιγμιότυπα από την πρόβα της μπάντας της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, της οποίας το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος Αντώνης Πουλημένος, παρέθεσε δείπνο στην ταβέρνα "Σπύρος", στη Μηλιά.
  • Η Γειτονία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουραμάδων κάτι που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου